Woningontruiming na overlijden

Na het overlijden van een dierbare komt er van alles op u af. Er moet van alles geregeld worden, terwijl er juist behoefte is om stil te staan, en te rouwen. Naast alle voorbereidingen voor de uitvaart, wordt u geconfronteerd met de vraag om de woning leeg te halen. Het is goed mogelijk dat u daar de eerste dagen en weken nog helemaal niet aan toe bent. Zowel emotioneel als praktisch. Want hoe pak je het aan als je verder weg woont?

Woningontruiming door 123ontruimen

Het is een emotionele tijd waarin het lastig is snel beslissingen te nemen. Wij adviseren u graag en kunnen op korte termijn, binnen 24 uur, een huis leeghalen, opruimen en opleveren. Het is ons dagelijks werk.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf een deel te doen, we maken altijd vooraf duidelijke afspraken en gaan zorgvuldig om met persoonlijke, dierbare spullen.

Soms wonen familieleden ver weg of kunnen mensen niet vrij nemen om zelf de woning te ontruimen. Dan regelen wij het van a tot z voor u. Tijdelijke opslag van inboedel is mogelijk, zodat u hier op een later tijdstip over kunt beslissingen.

Woning leeghalen, opruimen en schoonmaken

Werkzaamheden bij een woningontruiming na een overlijden zijn bijvoorbeeld:

  • De huurwoning, koopwoning of de zorg-/verpleegkamer leeghalen en de inboedel afvoeren.
  • De zorgkamer of woning opruimen en schoon opleveren voor verhuur of verkoop.
  • Kleine reparaties uitvoeren in en rondom de woning en eventueel snoeien en opruimen in de tuin.
  • Huurwoning of zorgkamer in de originele staat terugbrengen en eventueel de huurinspectie bijwonen.
  • Het herstellen en schilderen van deuren, muren, vloeren en plafonds, schroeven en pluggen verwijderen en gaatjes dichtmaken, repareren van hang- en sluitwerk, enzovoort.
  • We kunnen inboedel en administratie tijdelijk laten opslaan zodat u er later over beslist.
  • Eventueel hulp bij administratie; adreswijziging, opzeggen van abonnementen, etc.

Wanneer het huis leeghalen?

Het is van verschillende factoren afhankelijk. Wanneer de overleden persoon in een huurhuis of verzorgingstehuis woonde, bepaalt de huurovereenkomst wanneer de huur stopt. De woning moet dan bezemschoon en in de originele staat teruggebracht worden. Bijvoorbeeld door een grondige schoonmaak, gaatjes in de muur dichtmaken, tapijt en gordijnrails weghalen en een likje verf. Dat nemen wij u graag allemaal uit handen.

Ook zijn we op de hoogte van regeltjes en wetten omtrent woningontruiming en geven u graag advies.

Spoedontruiming na overlijden

Vaak is er meer spoed bij het ontruimen van zorg- of verpleegkamers. Het komt in de praktijk vaak voor dat dit al in de week van de uitvaart aan de orde komt. Wij helpen u met het ontruimen van kamers en woningen op een discrete manier. We kunnen er ook voor zorgen dat persoonlijke spullen en administratie bij u of uw familie terechtkomen, of tijdelijk worden opgeslagen, zodat u er later over kunt beslissen.

In het geval van een koopwoning kan het interessant zijn eerst een gedeelte van de inboedel te ontruimen. Bepaalde meubels laat u wat langer staan, om de  woning beter te kunnen verkopen. Natuurlijk gaat dit allemaal in overleg met u. Na verkoop halen we de resterende inboedel volgens afspraak op.

Heeft u een vraag over het leeghalen van een woning na overlijden? Neem gerust contact met ons op. Vraag zonder verdere verplichtingen een offerte aan, of stel uw vragen zodat wij u van dienst kunnen zijn, op de manier die bij u past.