Woningontruiming met spoed

Ontruimen zorgkamer na overlijden

Wanneer iemand in een verzorgingshuis of verpleeghuis overlijdt, moet de kamer meestal op zeer korte termijn weer beschikbaar zijn voor een nieuwe bewoner. Dit realiseert niet iedereen zich, het is heel confronterend, en komt bovenop het verdriet en alle voorbereidingen voor de uitvaart.

Het komt zelfs voor dat het nog voor de begrafenis geregeld moet zijn, binnen vijf tot zeven dagen is gangbaar. Het lukt nabestaanden niet altijd om hier hieraan te voldoen. Door tijd of afstand is het praktisch niet haalbaar. Het is bovendien al een hectische, emotionele tijd.

Het kan dan een uitkomst zijn het leegruimen van de kamer in het verzorgingshuis of verpleeghuis aan ons over te laten. Wij helpen u dan snel, dat kan binnen één dag. Wij ontruimen de kamer op een discrete manier. We zorgen dat persoonlijke spullen en administratie bij u of uw familie terechtkomen, of tijdelijk worden opgeslagen, zodat u er later over kunt beslissen.

Ontruimen aanleunwoning

Wanneer ouderen niet meer zelfstandig kunnen wonen doordat de gezondheid achteruit is gegaan, is het verstandig om kleiner te gaan wonen met continue zorg dichtbij. De huurwoning, bijvoorbeeld een aanleunwoning, dient dan leeggehaald te worden. Er staat vaak al weer een nieuwe bewoner klaar om de huurwoning te betrekken, er is meestal haast bij.

Dit is natuurlijk voor de huidige bewoner heel ingrijpend, maar ook voor de familie is het een grote verandering en veel gedoe. Persoonlijke spullen en een paar meubeltjes kunnen meeverhuizen, kostbare zaken worden verdeeld over de familie, maar wat doet u met de overige inboedel? En hoe wordt het huis schoon en netjes (voor inspectie) opgeleverd?

Veel rompslomp en regelwerk kunnen wij uit handen nemen. Niet alleen het leeghalen en schoon opleveren van de woning, het afvoeren van de inboedel, maar ook bijvoorbeeld adreswijzigingen doorgeven, helpen bij het verhuizen of het opzeggen van abonnementen.

De ontruiming van de woning kan op zeer korte termijn. We kunnen binnen één dag de woning leeghalen.

Woningontruiming vandaag

Wij helpen u graag bij al deze zorgen. Doordat we snel reageren, flexibel plannen en samenwerken met partners, is het mogelijk binnen 24 uur de complete ontruiming uit handen te nemen. Als u wilt, regelen we alles voor u, maar we kunnen ook een onderdeel van de ontruiming aanpakken als dat de voorkeur heeft.

Mogelijke werkzaamheden bij een spoedontruiming:

  • Het leeghalen van de kamer en de inboedel afvoeren.
  • Eventueel opslaan van inboedel zodat u er later over kunt beslissen.
  • Spullen met waarde aan familie overdragen.
  • Kleine herstelwerkzaamheden.
  • Schoonmaken en bezemschoon opleveren van de woning.
  • Tuinonderhoud, of leeghalen (van gedeeltes) van de tuin.
  • Hulp bij administratie zoals het opzeggen van abonnementen.
  • Eventueel de inboedel aan goed doel schenken.

Een spoedontruiming kan binnen één dag. Neem contact op voor al uw vragen of vraag vrijblijvend een offerte aan.