Sterk vervuilde woning ontruimen

Wanneer een woning, appartement, flat of een andere woonvoorziening lange tijd niet wordt schoongemaakt en opgeruimd, ontstaat er uiteindelijk een onleefbare situatie. Ook een kamer, kelder of garage vervuilt zodanig, dat er overlast ontstaat. Opgestapelde spullen, vuilniszakken met afval, beschimmelde muren met nicotineaanslag, verzamelwoede, dieren in een kamertje, rottende etenswaren of erger, we komen van alles tegen.

Het komt voor dat de bewoner ernstig verwaarloosd, eenzaam of ziek is. Wanneer de bewoner geestelijk of lichamelijk niet in staat is om voor zichzelf te zorgen dan grijpt de familie, GGZ, de politie of bewindvoerder in. De woning moet meestal met spoed ontruimd worden, want het is al langer een onhoudbare situatie.

In sommige gevallen is de bewoner overleden en vragen de nabestaanden of instanties hulp om de woning leeg te halen. Ze treffen de sterk vervuilde woning aan en realiseren zich dat het leeghalen en schoonmaken hiervan niet zomaar gaat. Er is een specialist nodig.

Discrete aanpak

Bewoners en familie willen een discrete aanpak bij een vervuilde woning. Het is voor hen meestal niet makkelijk om hulp te vragen bij het opruimen van een zwaar bevuilde woning. Het vraagt om een goed luisterend oor en voorzichtige aanpak, daar zijn wij ons van bewust. Soms wil een bewoner zelf een nieuwe start maken en schakelt hulp in, maar meestal trekt de omgeving aan de bel.

Daarom vinden we het belangrijk in goed overleg met de familieleden, GGZ of de woningbouwvereniging te bepalen wat onze rol mag zijn. Daarbij willen we rekening houden met de privacy van de bewoner en de familie. Vooraf maken duidelijke afspraken zodat iedereen weet hoe het opruimen en schoonmaken precies gaat verlopen.

Sterk vervuilde woning ontruimen met spoed

De zwaar vervuilde woning is in veel gevallen niet zonder gevaren. Er kan sprake zijn van brandgevaar door opeengestapelde spullen en verouderde, door dieren of vocht aangetaste snoeren en kabels. Vaak is er stankoverlast en dat trekt weer ongedierte aan. Het is zaak snel een einde te maken aan een dierenplaag die alleen maar toeneemt.

Wanneer het met de bewoner geestelijk en/of lichamelijk niet goed gaat, is het ook zaak om snel te handelen, vooral bij terugkeer in de woning na de woningontruiming en grondige reiniging. Wij kunnen snel en flexibel inspringen op uw vraag en binnen 24 uur een woning voor u ontruimen en grondig schoonmaken.

Wat kan 123ontruimen voor u doen?

Werkzaamheden bij het ontruimen van een sterk vervuilde woning:

 • Woningontruiming met spoed
 • Alle vertrekken leeghalen (kamers, garage, berging, schuur, enzovoort).
 • Alle inboedel afvoeren; meubels, papieren, objecten, afval, stoffering etc.
 • De hele woning strippen, vloeren, rails, gordijnen, stellingen verwijderen.
 • De woning grondig reinigen/desinfecteren.
 • Het huis opknappen door herstelwerkzaamheden:
  • grondig reinigen en schilderen
  • gaatjes dichten, stuken
  • nicotinevlekken verwijderen
  • vloeren verwijderen en vlak maken.
 • Woning terugbrengen in oorspronkelijke staat voor oplevering.
 • Voor- en na-inspectie bijwonen.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met 123ontruimen, u heeft bij ons altijd één aanspreekpunt, dat werkt snel en overzichtelijk. Een offerte is altijd gratis en vrijblijvend.