Sterk vervuilde woning ontruimen

Wanneer een woning, appartement, flat of een andere woonvoorziening lange tijd niet is opgeruimd en schoongemaakt, ontstaat er uiteindelijk een onleefbare situatie. Ook een kamer, kelder of garage vervuilt zodanig, dat er overlast ontstaat. Opgestapelde spullen, vuilniszakken met afval, beschimmelde muren, verzamelwoede, dieren in een kamertje, rottende etenswaren of erger, we komen van alles tegen.

Het komt voor dat de bewoner ernstig verwaarloosd, eenzaam of ziek is. Wanneer de bewoner geestelijk of lichamelijk niet in staat is om voor zichzelf te zorgen dan grijpt de familie, GGZ, de politie of bewindvoerder in. De woning moet meestal met spoed ontruimd worden, want het is al langer een onhoudbare situatie.

In sommige gevallen is de bewoner overleden en vragen de nabestaanden of instanties hulp om de woning leeg te halen. Het leeghalen en schoonmaken van de sterk vervuilde woning gaat dan niet zomaar. Er is een specialist nodig.

Vervuilde woning schoonmaken

Bewoners en familie willen een discrete aanpak. Het is voor hen niet makkelijk om hulp te vragen bij het schoonmaken van een zwaar vervuild huis. Het vraagt om een goed luisterend oor en voorzichtige aanpak, daar zijn wij ons van bewust.

Soms wil een bewoner zelf een nieuwe start maken en schakelt hulp in, maar meestal trekt de omgeving aan de bel. Daarom vinden we het belangrijk in goed overleg met de familieleden, GGZ of de woningbouwvereniging te bepalen wat onze rol mag zijn. Daarbij willen we rekening houden met de privacy van de bewoner en de familie.

Vooraf maken duidelijke afspraken zodat iedereen weet hoe het opruimen en schoonmaken precies gaat verlopen.

Vervuilde woning met spoed ontruimen

De zwaar vervuilde woning is in veel gevallen ook niet zonder gevaren. Er kan sprake zijn van brandgevaar door opeengestapelde spullen en verouderde, door dieren of vocht aangetaste snoeren en kabels. Vaak is er stankoverlast en dat trekt weer ongedierte aan. Het is zaak snel een einde te maken aan een dierenplaag die alleen maar toeneemt.

Wanneer het met de bewoner geestelijk en/of lichamelijk niet goed gaat, is het ook zaak om snel te handelen, vooral bij terugkeer in de woning na de woningontruiming en grondige reiniging.

Wij springen snel en flexibel in op uw vraag en kunnen binnen 24 uur een vervuilde woning voor u ontruimen en grondig schoonmaken.

Wat kan 123ontruimen voor u doen?

Werkzaamheden bij het schoonmaken en ontruimen van een sterk vervuilde woning:

 • Huis met spoed ontruimen.
 • Alle vertrekken leeghalen (kamers, garage, berging, schuur, enzovoort).
 • Alle inboedel afvoeren; meubels, papieren, objecten, afval, stoffering etc.
 • De hele woning strippen, vloeren, rails, gordijnen, stellingen verwijderen.
 • De woning grondig reinigen en desinfecteren.
 • Het huis opknappen door herstelwerkzaamheden:
  • grondig reinigen en schilderen
  • gaatjes dichten, stuken
  • nicotinevlekken verwijderen
  • vloeren verwijderen en vlak maken.
 • Woning terugbrengen in oorspronkelijke staat voor oplevering.
 • Voor- en na-inspectie bijwonen.

Kosten vervuilde woning schoonmaken

123ontruimen zorgt dat de ontruimen en schoonmaken van de woning snel en volgens afspraak voor u wordt geregeld. We maken altijd van tevoren duidelijke afspraken over de werkzaamheden, die we voor u doen en de kosten daarvan. Wilt u rustig alles bespreken? Neem gerust contact op. We beantwoorden graag al uw vragen.

Stel gerust uw vragen. Bij 123ontruimen heeft u altijd één aanspreekpunt, dat werkt snel en overzichtelijk. Een offerte is altijd gratis en verplicht u tot niets.